Jump to content
JobX - Forumul de job-uri

dodo88

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. dodo88

  Cum e la lucru in Germania

  Am uitat sa precizez. La capsuni lucrau cum apucau, nu aveau un program fix. Cand ploua, cand era prea cald nu se lucra, iar in iunie ploua cel mai mult.
 2. dodo88

  Cum e la lucru in Germania

  In Germania, salariul minim brut este de 1248 de euro. De aici se scad taxele, impozitul, somajul, contributia la sanatate,contributia la pensie, cazare si masa. In final, suma ramasa este de 635 de euro.Daca stai tot sezonul si patronul e multumit de tine, iti rotunjeste venitul la 800 de euro pe luna, dar numai daca stai tot sezonul.Daca e foarte multumit, se mai adauga un bonus, de la 50 la 2-300 de euro.Programul de munca este zi lumina. Nu exista program cu ora, doar cu ziua, nu duminici, nu sarbatori. Daca se intampla vreun eveniment neprevazut, te scola din somn la orice ora si te pune la munca. Dupa ce ti-a facut contractul de munca, orice ai face, nu te da afara, pentru ca trebuie sa-ti plateasca integral contractul, dar te face sa pleci singur, prin comportamentul fata de tine si prin injosirea la care te supune. Si se pricep la asta, ti-o spune cineva care lucreaza de 7 ani ca sezonier acolo. In agricultura, se cauta in general muncitori pentru sparanghel, o munca foarte grea, faci cocoasa stand aplecat toata ziua, sau la ingrijit animale, cai in general.Daca nu au altceva de lucru, faci curatenie pe langa casa, in acareturi, taiat iarba, tuns tufele decorative, spalat masini si utilaje, nu stai. A si inca ceva: pregatiti-va sa mananci cantitati industriale de sandviciuri cu margarina si feliate de asa zise mezeluri feliate aflate si la noi in hipermarketuri si care au gust de rumegus, indiferent de ce carne spun ei ca ar contine, sau niste gogoloaie de mamaliga cu ceva sos si niste pingele pe post de friptura, sau paste cu ceva rumegus tocat pe post de carne. Cam astea sunt conditiile de munca in acest sector,(la fel si in sectorul divertisment, la balciurile lor si la fest-uri). Pentru cine vrea amanunte, dati-mi un pm.
 3. dodo88

  In Germania, la cules

  Poti munci relaxat... pentru un care e obisnuit cu munca la camp. Am niste rude care vin luna viitoare la cules de capsuni. Am fost in vizita la ei anul trecut Stau in niste containere, iar locul este ca intr-o camera de camin cu 5 locuri. Paturi suprapuse, caldura mare cat China, dusuri, WC-uri comune. Avand in vedere ca revin in fiecare an ma gandesc ca le convine sa ste o luna in conditii mai naspa, dar sa se intoarca acasa cu ceva banuti.

  Utile

 • Ministerul Muncii
 • Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca
 • Inspectoratului General pentru Imigrari
 • Locuri de munca in U.E.
 • Statistici

Despre JobX

Forumul de job-uri este o platformă liberă, unde fiecare îşi poate împărtăşi opiniile, poate căuta sau oferi un loc de muncă în cadrul propriei companii, sau unde poate evalua angajatorii, condiţiile de lucru pe care aceştia ni le oferă.

JobX.RO găzduieşte, de asemenea, informaţii de interes public din domenii diferite, precum resurse umane, piaţa locurilor de muncă, salarizare etc, informatii structurate sub forma unor discuţii de tip forum. Fiecare utilizator este singur răspunzător pentru conţinutul publicat, conform Termenilor şi condiţiilor de înregistrare . Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

Contact rapid

Urmăriţi-ne pe reţelele de socializare

×

Important Information

Terms of Use