Jump to content
Forumul de joburi - JobX.RO

mikealex9

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. verificați în contractul de muncă individual și cel colectiv, daca acest motiv nu a fost exclus din contractul dvs. de muncă sau prin contractul colectiv. În caz de conflicte cu angajatorul nu ezitați să contactați un centru de consiliere pentru informații temeinice în acest sens.
  2. In Romania se munceste mult si prost. Parerea mea.......... Adica ineficient...
  3. Salut, am un amic de 28 de ani care se afla intr-o dilema: pe scurt, situatia lui e urmatoarea: absolvent 12 clase liceu cu profil tehnologic, prelucrarea lemnului, fara BAC, la 20 de ani s-a imbolnavit de leucemie, dupa tratamente de aprox. 2 ani - declarat vindecat, a mai stat acasa inca aproape 2 ani pe o pensie de boala, infirma (undeva la 250 - 300 lei), ulterior a venit la Timisoara, s-a angajat la o fabrica de cauciucuri, a stat 3 ani acolo, lucru greu, in ture de noapte, salar maxim 3000 lei net/luna, daca lucra si pe weekend, dupa care satul de munca grea de acolo a plecat aproape un an in Anglia, ceva ospatar, putin peste 1000 lire in mana, dar in final s-a intors acasa pe motiv ca nu-i placea munca in sine de ospatar acolo si ca nu era intre romani. Intrebarea e urmatoarea: ce ar putea face baiatul asta, fara BAC, aici, in Romania (Timisoara),cu chirie, ca sa poata sa-si asigure un trai cat de cat decent, si sa poata pune si ceva banuti deoparte din salar? Din spusele lui un 3000 lei/net in Timisoara nu-i ajunge, 1000 lei se duc direct pe chirie, plus cheltuieli intretinere, mancare, haine. Sa se duca in strainatate sa faca munci necalificate sezoniere, nu vrea, nu poti face cariera din asta. Jandarmerie/pompieri/asistenta medicala/infirmierie ai nevoie de BAC. Eu l-am sfatuit sa-si ia acest asa zis 'examen al vietii', ca sigur ii se deschid mai multe drumuri odata cu el. In rest, pe site-urile de job-uri de regula salariile nu se publica in anunt. La el e si problema ca nu si-a gasit inca ceva ce sa-i placa cu adevarat sa faca, in afara de hobby-ul pe care il practica de 5+ ani, culturismul, la nivel amator, dar din spusele lui nu ar avea prea multe de castigat ca un simplu antrenor de fitness. El urmareste sa faca o specializare/calificare din care se aiba continuitate si sa poata duce un trai decent la oras, stand intr-o chirie. Voi ce parere aveti?

Despre JobX

Forumul de job-uri este o platformă liberă, unde fiecare îşi poate împărtăşi opiniile, poate căuta sau oferi un loc de muncă în cadrul propriei companii, sau unde poate evalua angajatorii, condiţiile de lucru pe care aceştia le oferă.

JobX.RO găzduieşte, de asemenea, informaţii de interes public din domenii diferite, precum resurse umane, piaţa locurilor de muncă, salarizare etc, informatii structurate sub forma unor discuţii de tip forum.

Fiecare utilizator este singur răspunzător pentru conţinutul publicat, conform Termenilor şi condiţiilor de înregistrare . Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

Contact rapid

jobxro@gmail(dot)com

×
×
  • Create New...