Jump to content
Forumul de joburi - JobX.RO
Sign in to follow this  
ionut30

Germania - Ce se întâmplă dacă firma suferă de pe urma epidemiei și nu vă mai poate da de muncă?

Recommended Posts

Posted (edited)

Angajatorul poate depune o cerere de indemnizație pentru program redus de lucru (Kurzarbeitergeld). Angajatorul primește un sprijin financiar de la agenția publică de ocupare a forței de muncă (Arbeitsagentur) pentru salariile angajaților care nu primesc suficient de muncă. Această indemnizație reprezintă 60% din salariul net, iar dacă aveți cel puțin un copil, indemnizația ajunge la 67% din salariul net.

Dacă angajatorul vă trimite acasă, nu uitați că este obligat să vă plătească mai departe salariul. Vă recomandăm să cereți angajatorului să vă confirme în scris că vă trimite acasă sau dacă acesta refuză să vă ofere un document scris, încercați să nu vorbiți cu el despre aceasta fără a vă asigura că aveți pe cineva ca martor la discuție.

În abatoare, condițiile de lucru sunt și mai dificile în plină criză

Angajatorul nu are voie să vă oblige să luați zile libere ca să epuizați orele suplimentare. Fără acordul dumneavoastră, angajatorul nu are acest drept.

Dacă angajatorul decide să închidă firma preventiv, acesta este obligat să vă plătească mai departe salariul pentru această perioadă.

Atenție! Nu semnați niciun document pe care-l primiți de la angajator din cauza epidemiei de coronavirus. Este posibil să semnați în neștiință de cauză modificarea, rezilierea contractului sau chiar concedierea. Semnătura poate avea consecințe foarte grave și ireversibile.

Edited by ionut30

Share this post


Link to post
Share on other sites

angajatorul are o obligația legală să protejeze sănătatea angajaților. de exemplu trebuie să pună la dispoziție produse de dezinfectare. firma trebuie să vă informeze despre protecția muncii și regulamentele de igienă precum și să impună standarde igienice care să vă protejeze în caz de pericol de infecție.

Share this post


Link to post
Share on other sites

verificați în contractul de muncă individual și cel colectiv, daca acest motiv nu a fost exclus din contractul dvs. de muncă sau prin contractul colectiv. În caz de conflicte cu angajatorul nu ezitați să contactați un centru de consiliere pentru informații temeinice în acest sens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Despre JobX

Forumul de job-uri este o platformă liberă, unde fiecare îşi poate împărtăşi opiniile, poate căuta sau oferi un loc de muncă în cadrul propriei companii, sau unde poate evalua angajatorii, condiţiile de lucru pe care aceştia le oferă.

JobX.RO găzduieşte, de asemenea, informaţii de interes public din domenii diferite, precum resurse umane, piaţa locurilor de muncă, salarizare etc, informatii structurate sub forma unor discuţii de tip forum.

Fiecare utilizator este singur răspunzător pentru conţinutul publicat, conform Termenilor şi condiţiilor de înregistrare . Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

Contact rapid

jobxro@gmail(dot)com

×
×
  • Create New...