Jump to content
Forumul de joburi - JobX.RO

Randamentul pensiilor private in timp de inflatie


NicusorIS

Recommended Posts

Sistemul de pensii se tot reformeaza in lumea asta. In urma cu cativa ani am adoptat si noi modelul de pensii administrate privat numit Pilon II si unii si-au facut si Pilon III. Sa zicem ca prin 2050 voi avea 20 000 de euro in cont pentru Pilon II. Pai cat va mai valora 20 000 de euro in 2050 ? Ca tot cresc preturile.
Am inteles ca si nemtii au pus la punct pensii private si sunt bine mersi. Nu stiu, mie mi se pare nerealist sa tot aduni bani care vor fi devalorizati de inflatie. Nu mai bine primesti salariul brut si iti cumperi proprietati sau ceva ? Din punctul meu de vedere, statul/banca indiferent cine primeste contributia, ar trebui sa fie ultima speranta pentru noi care vom iesi la pensie peste 30 de ani.
Pe forumuri, am vazut ca sunt multe topicuri despre sistemul acesta de pensii Pilon II, dar nu se prea vorbeste de inflatie. Statul nu s-a gandit ca Pilonul II este lovit de inflatie ?
Probabil veti intreba: care este alternativa ? Intreb si eu: Este posibil un randament peste rata inflatiei ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Despre JobX

Forumul de job-uri este o platformă liberă, unde fiecare îşi poate împărtăşi opiniile, poate căuta sau oferi un loc de muncă în cadrul propriei companii, sau unde poate evalua angajatorii, condiţiile de lucru pe care aceştia le oferă.

JobX.RO găzduieşte, de asemenea, informaţii de interes public din domenii diferite, precum resurse umane, piaţa locurilor de muncă, salarizare etc, informatii structurate sub forma unor discuţii de tip forum.

Fiecare utilizator este singur răspunzător pentru conţinutul publicat, conform Termenilor şi condiţiilor de înregistrare . Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

Contact rapid

jobxro@gmail(dot)com

Statistici
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy