Jump to content
Forumul de joburi - JobX.RO

Cerere de incetare job si concediu - lipsa fara motiv

mafteix

Recommended Posts

In 19.11.2019 am depus la sediul societatii S.R.L. cerere de incetare contract de munca incepand cu data de 03.12.2019, conf.art.55 lit.b din Codul Muncii, respectand perioada de preaviz din contractul individual de munca.
In aceeasi zi am depus si cerere de C.O. pt. perioada 26.11-29.11.2019.
N-am primit niciun raspuns. In saptamana 26.11-30.11.2019 am lipsit de la serviciu.
In data de 03.12.2019 m-am prezentat la sediul societatii pt. lichidare.
Administartorul firmei m-a intrebat de ce am lipsit pe data de 30.11.2019, pt. care nu am solicitat C.O., fara sa-mi comunice altceva in legatura cu cererile mele. In data de 04.12.2019 societatea a trimis, recomandat prin posta, convocare pt. cercetare disciplinara in ziua de 07.12.2019, recomanadata pe care am ridicat-o in 13.12.2019. In aceasta se mentioneaza ca nu au fost aprobate cererile mele, deci am lipsit nemotivat.
Va rog sa-mi spuneti daca cerea de incheiere C.I.M. nu a fost aprobata, poate deveni unilaterala, deci contractul se poate desface prin demisie? Cum trebuie sa raspund acestei adrese? Mentionez si ca nu am primit salariul cuvenit pentru perioada in cauza. Multumesc.,....

• 3 months later...

Pentru ziua de 30.11.2019 - angajatorul va poate sanctiona disciplinar, deoarece dvs ATI LIPSIT NEMOTIVAT de la serviciu (nu ati depus o cerere de C.O. pentru ziua respectiva).

Pentru perioada 26.11-29.11.2019 in care ati depus la angajator o cerere de C.O., angajatorul era obligat sa va plateasca salariul.

Daca cererea dvs de incetare a C.I.M. din data de 19.11.2019 nu a fost aprobata de angajator atunci in temeiul ART. 81 CODUL MUNCII - cererea dvs. poate fi considerata o DEMISIE (un act unilateral din partea dvs) pe care angajatorul era obligat sa o aprobe deoarece demisia nu trebuie motivata si dvs ati respectat termenul de preaviz (art.81 Codul muncii).

Incepand cu data de 03.12.2019 C.I.M trebuia sa inceteze prin demisie, dvs nu trebuia sa va mai duceti la serviciu incepand cu aceasta data si angajatorul nu trebuia sa va mai plateasca salariul incepand cu data de 03.12.2019.

Daca dvs ati continuat sa lucrati si dupa data de 03.12.2019, atunci angajatorul trebuia sa va platesca salariul pentru perioada in care ATI LUCRAT si dvs daca mai lucrati in prezent la acelasi angajator trebuie sa depuneti O NOUA DEMISIE (in baza art. 81 Codul muncii) care va duce la incetarea C.I.M. dintre dvs si angajator DUPA IMPLINIREA termenului de preaviz stabilit in contractul de munca.