Jump to content
Forumul de joburi - JobX.RO

8 ore pe zi la munca? dar de ce?


chelubr

Recommended Posts

Consider, din ce în ce mai mult, că această condiție de 8 ore pe zi este o fantomă ținută în viață doar de convingerile a foarte mulți oameni că așa „trebuie” să arate viața. Acest busyness este o boală care a pus stăpânire pe mințile noastre. Doar că nu e adevărată. Există o mulțime de locuri în lumea asta mare unde oamenii muncesc mult mai puțin și mult mai rar. Am cunoscut în Vietnam un tip care muncește 2-3 ore pe zi. Am prieteni care lucrează câteva ore pe săptămână. Niciunul dintre ei nu e milionar. Doar a ales să caute alte opțiuni.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Cand cineva imi spune ca nu-si vede capul de treaba, pentru mine nu mai e ceva de admirat. Sa ai tot timpul ocupat spune despre tine si lucruri mai putin vizibile, dar foarte importante: ca nu stii sa te organizezi si esti ineficient, ca nu stii sa delegi si faci micromanagement sau ca ti-ai asumat voluntar mult mai mult decat poti duce, pentru ca nu stii sa spui “nu”. Sau vorbeste despre o nevoie extrema de a demonstra ca esti important si cautat, sau despre un gol fara sfarsit pe care vrei sa-l umpli cu lucruri in calendar. Poate fi chiar vorba despre o dependenta de “busyness”. Cam cum sunt workaholics, asa sunt si oamenii astia mereu busy. Fac multe lucruri, all the time.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Despre JobX

Forumul de job-uri este o platformă liberă, unde fiecare îşi poate împărtăşi opiniile, poate căuta sau oferi un loc de muncă în cadrul propriei companii, sau unde poate evalua angajatorii, condiţiile de lucru pe care aceştia le oferă.

JobX.RO găzduieşte, de asemenea, informaţii de interes public din domenii diferite, precum resurse umane, piaţa locurilor de muncă, salarizare etc, informatii structurate sub forma unor discuţii de tip forum.

Fiecare utilizator este singur răspunzător pentru conţinutul publicat, conform Termenilor şi condiţiilor de înregistrare . Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

Contact rapid

jobxro@gmail(dot)com

Statistici
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy