Jump to content
Forumul de joburi - JobX.RO

Alegere job


doncavallo

Recommended Posts

Buna ziua si bine v-am gasit. Citesc de mai mult timp topicurile de pe acest forum pentru a afla lucruri noi si a invata din greselile altora dar niciodata nu mi-am facut cont pana azi, cand vin in fata dumneavoastra pentru a va cere un sfat sincer, nimic mai mult...


Situatia sta in felul urmator, sunt student la o facultate din Bucuresti, mai exact Administrarea afacerilor cu predare in limbi straine (franceza), am 21 ani.In momentul de fata lucrez la o firma de contabilitate, part-time, pentru a-mi asigura niste bani in buzunar.Avand in vedere situatia nu prea roz din tara noastra, nu stiu ce sa fac cu viitorul meu, daca sa raman aici sa continui cu munca in multinationale si sa fiu un "corporatrist" sperand ca intr-o buna zi voi ajunge sa fiu "liber" sau sa-mi risc cativa ani din viata, pana in jurul varstei de 28 ani, pentru a pleca in strainatate [Un prieten de familie este bucatar sef pe yachturi respectiv vase de croaziera, are peste 45 ani, si mi-a spus ca mi-ar putea gasi usor un job in domeniu, chiar si Purser pe yachturi]. Va jur ca ma tot gandesc sa plec o periaoda si sa risc totul [sa las in urma prietenii, familia, probabil oportunitati de angajare intr-o corporatie din Romania] si sa stau cativa ani plecat deoarece as putea strange o suma frumusica de bani [avand cazarea si mancarea asigurata+vizitat lumea] pe care ulterior as putea s-o rulez.De vara trecuta ma tot gandesc foarte serios la viitorul meu aici in tara...daca as avea unul.Nu-mi doresc sa fiu un sclav intr-o corporatie, sa muncesc pe 4-5000 lei, din care jumatate sa dau pe rata/chirie+utilitati si de restul sa "supravietuiesc".Am vazut ca la fete este la moda sa devina stewardese pentru diferite companii, deoarece sa castiga relativ ok si viziteaza foarte mult.


Acum va intreb pe voi cum vedeti lucrurile? S-ar merita efortul de a pleca o perioada, pana strangi o suma de bani sa-ti cumperi un apartament cu banii jos, sau sa ramai aici in tara sperand ca lucrurile se vor imbunatati?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Despre JobX

Forumul de job-uri este o platformă liberă, unde fiecare îşi poate împărtăşi opiniile, poate căuta sau oferi un loc de muncă în cadrul propriei companii, sau unde poate evalua angajatorii, condiţiile de lucru pe care aceştia le oferă.

JobX.RO găzduieşte, de asemenea, informaţii de interes public din domenii diferite, precum resurse umane, piaţa locurilor de muncă, salarizare etc, informatii structurate sub forma unor discuţii de tip forum.

Fiecare utilizator este singur răspunzător pentru conţinutul publicat, conform Termenilor şi condiţiilor de înregistrare . Mai multe informaţii puteţi găsi aici.

Contact rapid

jobxro@gmail(dot)com

Statistici
×
×
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy